Stickade tröjor
Åh hösten. Ingen favorit alls. Men för att göra det bästa av de som ändå är oundvikligt så ska denna höst då handla om stickade tröjor. Lite oversized och gosiga. 
De funkar liksom både hemma o på jobbet. 

Hur vill du att det ska se ut?
Alla människors lika värde. Orden flyger omkring mig om hur vi ska stå upp för det.  Ändå så ska jag göras om mig. Få mig att passa in i deras fyrkant. Sopar mina ord under mattan. Förnekar. Kommer med undanflykter. Om och om igen kommer berättelserna om alla de människor står tysta. Runt omkring. Att stå upp för varje människas unika värde är så svårt. Dagligen kränks människor. Dagligen står de människor tysta bredvid när rasism, mobbning och elakheter pågår. Människor som i nästa andetag talar fint om alla människors lika värde. De vimlar av människor som vill förändra. Lyfta fram och visa på orättvisor. De bildas hashtags och uppror så som #inteminröst #metoo #görinteskillnadpåmänniskor 

Men ställ dig själv frågan, vad gör du för alla människor lika värde i vardagen? Hur står du upp för andra? Säger du ifrån eller tiger du still? 

Vi står inför ett viktigt val. Vad vill du? Och hur vill du ha vardagen? 

Och till alla oss som ibland står i den tysta massan, så finns de faktiskt ett ord att säga när man sårat och vill förändra och visa att jag ångrar mig nämligen ordet förlåt. 

Tider som dessa, valtider ger oss chansen att rannsaka, fundera och ta ansvar för hur vill vi ha det och hur vill jag agera.


Vart är hemma?
Så var det vår tur att få detta. Det fick mig att fundera på vart är hemma? Där jag sover flest nätter, där jag är skriven, där jag lämnat mitt hjärta, där jag känner mig hemma? För mig är hemma där jag är trygg, där jag har nära o kära och jag har lämnat delar av mitt hjärta på flera platser; i min barndoms lägenheten  i Södertälje, i morfars hus i Kristinehamn, på lägergården Sandvikengården utanför Arvika,  tillsammans med min familj, på Chimborazo i Ecuador, i Calcutta i Indien och på en glassbar i Rom. Vi är alla en del av världen, världen är en del av oss. Så hemma borde ju vara något subjektivt. Olika för var och en av oss. Sen att jag har ett svenskt pass. Det gör mig till en del av landet Sverige. Ett land i världen, en del av världen samtidigt som världen är en del av Sverige. Snart är det val. Vi matas ständigt av olika propaganda. Jag tror på varje människas unika värde, oavsett vem du än är, var du än är och att störst av allt är kärleken.